Op deze pagina leggen we je uit hoe je lid kan worden van de Hunebeddenclub. Je kan namelijk niet zomaar lid worden: je moet bewijzen dat je echt alle hunebedden bezocht hebt.

De stappen hieronder laten zien hoe je dit kan doen.

Stap 1

Bezoek de 53 openbare hunebedden in Nederland. Er staat 1 hunebed (G5) in een museum in Groningen, deze hoef je niet te bezoeken om lid te kunnen worden van de club. Iedereen moet namelijk lid kunnen worden van de Hunebeddenclub zonder dat je ergens entree hoeft te betalen om een hunebed te bezichtigen.

Stap 2

We willen natuurlijk wel kunnen checken of je elk hunebed bezocht hebt. Ter controle vragen we je daarom een foto te maken bij elk hunebed. 

Wij raden aan om een selfie te maken waar jij (en je reisgenoten) duidelijk opstaan en waarop duidelijk het hunebed te zien is. Zie het voorbeeld hiernaast. 

Je hoeft echter geen selfie te maken, dit is dus niet verplicht! Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je fiets bij de hunebedden te plaatsen, of ga op stap met een mascotte! 

Een van onze leden nam hun leuke gele mascotte Tjibbe mee naar elk hunebed en zette hem op de foto bij elk hunebed. Op deze manier toen je gemakkelijk aan dat jij de foto’s zelf hebt genomen. Zie het leuke resultaat hiernaast!

Wat ook kan is dat je Polarsteps of een vergelijkbaar programma gebruikt om je GPS locaties bij de hunebedden vast te leggen, dit is ook voldoende bewijs.

Het gaat er om dat je kan bewijzen dat je bij elk hunebed geweest bent!

Stap 3

Verzamel al je 53 (of 54) selfies en zet deze online zodat de Hunebeddenclub kan controleren of je echt alle hunebedden bezocht hebt. Zet bij elke foto duidelijk het nummer, dus bijvoorbeeld: D27 (hiernaast afgebeeld)

Wij raden aan om dit bijvoorbeeld te doen via:

  • Instagram
  • Google Photo’s
  • Een Facebook album
  • Flickr

Stap 4

Neem via het contactformulier contact op met de Hunebeddenclub. Wij zullen dan je foto’s controleren op echtheid en als alles in orde is ben je lid van de club! 

Je kan er nog voor kiezen een mooie oorkonde, of speldje te bestellen om te vieren dat je bij de club hoort!

Stap 5

De controleurs van de Hunebeddenclub zullen nauwkeurig controleren of de foto’s echt zijn. Na deze controle zullen wij alle privacygevoelige gegevens verwijderen, in lijn met de AVG.

Je kan er nu je lid bent voor kiezen om je naam op te laten nemen in de Hall of Fame!