Over de club

Wat is de club precies?

De Hunebeddenclub is voor iedereen die de 53 openbare hunebedden in Nederland heeft bezocht. Er zijn eigenlijk 54 hunebedden in Nederland, maar hunebed G5 in Delfzijl staat in een museum en is niet altijd toegankelijk.

Iedereen kan lid worden van de club en je hoeft niet alle hunebedden in één keer te bezoeken. Je kunt er zo lang over doen als je wil.

Als je alle 53 (of 54) bezocht hebt, kun je als bewijs een foto van alle hunebedden opsturen naar de club. Het bestuur controleert dan of je ze allemaal bezocht hebt en als het klopt, wordt je lid. 

Lidmaatschap is helemaal gratis!

Hoe is de club ontstaan?

De club is in 2020 opgericht door 3 vrienden. Helaas was het in 2020 niet mogelijk om naar het buitenland op vakantie te gaan zoals de 3 vrienden altijd deden. Er werd besloten om dit jaar binnen Nederland op vakantie te gaan in het mooie Drenthe. 

Maar wat ga je dan doen tijdens een pandemie waarin veel musea en restaurants gesloten zijn? Er werd besloten om vooral de natuur in te gaan en al snel kwam het idee om een hunebed te bezoeken. 

Direct bleek al dat het heel interessant en leuk was om een hunebed te bezichtigen en dit smaakte naar meer! Er werden plannen gesmeed om alle hunebedden van Nederland te bezoeken!

Al snel vroegen de 3 vrienden zich af hoeveel mensen dit eigenlijk gedaan zouden hebben in Nederland, het is toch een redelijke uitdaging om alle 53 hunebedden te bezoeken!

Omdat je niet zomaar alle 53 hunebedden bezoekt, en het dus best een prestatie is als je dit wel doet. Besloten de 3 vrienden een club op te richten: de Hunebeddenclub! Deze club is voor iedereen die de uitdaging aan gaat en alle hunebedden van Nederland bezoekt!